stránky základní organizace chovatelů Zdice

výstava Zdice 2014 :-)

14.10.2014 22:59

ZDICKÁ VÝSTAVA DROBNÉHO ZVÍŘECTVA

 

     O víkendu 4. a 5. října se na zdickém koupališti konala již 16. rokem výstava drobného zvířectva. Letos se jednalo o místní výstavu spojenou s okresní soutěží drůbeže. Jedná se o výstavu pořádanou venku v areálu místního koupaliště tudíž je spojená s vysokou pracností  příprava klecí a dalších náležitostí trvala 14 dní a usilovnou prací se na ní podíleli desítky lidí.   

 

     Výstavy se účastnilo 123 vystavovatelů z blízkého i vzdáleného okolí, kteří zde představili 310 králíků, 292 holubů a 280 kusů drůbeže (přes 100 voliér) včetně hus, kachen, Indických běžců a Japonských křepelek. Dále byly k vidění ukázkové voliéry např. pávů, okrasných kachniček nebo poštovních holubů nechyběli drobní hlodavci i exotické ptactvo. Letošní výstavu navštívilo na 868 dospělých a 310 dětí do 15-ti let, pro které byl vstup zdarma.  

 

     Okresní soutěž o nejlepší kolekci drůbeže vyhrála P. Justychová (z naší ZO) se slepicemi Plymutkami, druhé místo obsadil J. Hříbal se z. Wyandotkami b. (také z naší ZO) a na třetím místě se umístil J. Chlustina se z. W. tmav. vlnitými. Místní soutěž kolekcí drůbeže vyhrál chovatel J. Jágr se slepicemi Hemšírkami, druhé místo obsadil R. Talián se z. Holanďankami a na třetím místě se umístil Mch L. Štajner s kolekcí Českých slepic. Nejúspěšnějším mladým chovatelem byl J. Urban ml. (z naší ZO) se slepicemi Australkami černými. 

 

     V králících se v soutěži čtyřčlenných kolekcí na prvním místě umístila M. Vajnerová s králíky Aljaškami, na druhém K. Vajner s králíky plemene Rex bílý červenooký  a na třetím J. Zuska s Novozélandskými bílými. Nejúspěšnějším mladým chovatelem se stal Jan Kozák se Stříbřitými malými modrými králíky. 

 

     V soutěži pětičlenných kolekcí holubů vyhrál pohár: za první místo F. Kebrle - Český stavák černý sedlatý, za druhé J. Hříbal  (ZO Zdice) – Moravský pštros modrý a za třetí J. Čapek st. (ZO Zdice) – Lahore stříbřitý. Pohár za nejlepšího holuba byl udělen B. Procházkovi (ZO Zdice) za Německé výstavní holuby, pohár pro nejlepšího voláče získal J. Rys (ZO Zdice) - České stavák žlutý lysý a pohár pro nejlepšího mladého chovatele vyhrál D. Hříbal (ZO Zdice) - Moravský pštros modrý kapratý. Chovatelé ze zdické organizace, kteří vyhráli čestné ceny jsou: Za králíky: dvakrát J. Červený, dvakrát MCh L. Hříbalová, V. Vlčková a Mch D. Hála. Za holuby: V. Justych, M. Ners, Z. Červený, J. Červený. Za drůbež: F. Ptáček, Mch T. Justych, J. Přibyl, J. Urban st., J. Hříbal, B. Procházka.  

 

     Pořadatelé výstavy si velice váží vystavovatelů i návštěvníků a děkujeme jim za podporu. Dále děkujeme všem sponzorům, pomocníkům a podporovatelům naší výstavy. Speciální poděkování patří městu Zdice a jeho starostovi panu Bc. A. Sklenářovi a dále správci areálu koupaliště M. Růžičkovi za skvělou spolupráci.

 

     V příštím roce se první říjnový víkend těšíme opět na shledanou na výstavě drobného zvířectva ve Zdicích v areálu koupaliště. 

 

Během slavnostního vyhodnocení  přebírá Bedřich Procházka ze ZO Zdice  pohár za nejlepšího holuba výstavy, cenu  předává vedoucí expozice holubů Jiří Čaj, za nimi stojí v bílém vedoucí expozice králíků Josef Košťálek a v zeleném vedoucí expozice drůbeže Josef Hříbal, vlevo s mikrofonem je ředitel výstavy Jaromír Červený.   (Foto: Ing. J. Tomášek)

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode