stránky základní organizace chovatelů Zdice

Výstavní činnost ZO Zdice 2017

04.08.2017 07:41

Z VÝSTAVNÍ ČINNOSTI ZDICKÉ ORGANIZACE

ZA PRVNÍ POLOLETÍ ROKU 2017

LEDEN

28. – 29. ledna se konala výstava drobného zvířectva v Rakovníku, letos bylo možné vystavovat pouze králíky. Ze zdických chovatelů byli poháry oceněny: Jaromír červený a to hned třikrát (Belgický obr albín, Bílopesíkatý černý a Bílopesíkatý modrý), Jiří Počta (Velký světlý stříbřitý), Hněvkovská Irena (Moravský modrý).

ÚNOR

18. února se Josef Košťálek účastnil Speciální výstavy králíků masných plemen v Holicích u Pardubic, kde s Kalifornskými černými dosáhl průměrného ohodnocení a v klubovém žebříčku s republikovou působností se posunul ze 7. na 6. místo.

 

BŘEZEN

V sobotu 11. března se konala výstava králíků v Zaječově – Horní Kvani. Králíky zde vystavila řada našich vystavovatelů, nejúspěšnější byl Josef Košťálek a mladý chovatel Daniel Hála oba dostali pohárky na Kalifornské králíky černé barvy, první jmenovaný na čtyřčlennou kolekci, druhý na vynikajícího jednotlivce, který získal 95,5 bodů, což je u tohoto kresebně náročného druhu velice vzácné.

O víkendu 18. – 19. března se konala výstava na Kladně (Rozdělově), kde už bylo povoleno vystavovat holuby a drůbež. V králících opět příjemně překvapil mladý chovatel Daniel Hála s čestnou cenou na Kalifornského králíka černé barvy (tentokrát jiný než se před týdnem představil v Zaječově). Pohár za nejlepší kolekci králíků získal náš člen Jaroslav Mázdra na Burgundské králíky. Na holubi získali čestné ceny Jaromír Červený za Montunbánce bílé a Jan Urban za Brněnské voláče.

 

KVĚTEN

V květnu jsme se účastnili dvou výstav 6. – 7. v Mirošově a 13. – 14. ve Slaném. Z Mirošova přivezl pohárek za králíky mladý chovatel (MCH) D. Hála, za holuby J. Přibyl a M. Filčák, který vyhrál ještě další pohárek za drůbež. Dále se účastnili: Košťálek J., Červený Z. ml. chovatelé Přibyl V., Filčák A. a Toporčák D. 

 

Ve Slaném naši organizaci reprezentovali Urban J., bratři Přibylové Jakub a Vojta a každý z nich dosáhl na jeden pohárek.

 

ČERVEN

V červnu jsme se účastnili rovněž dvou výstav 3. a 4. v Jincích a 10. a 11. v Hostivicích.     

Výstavy v Jincích se účastnili: Červený Zdeněk, MCH Filčák Adam, Filčák Milan, Hněvkovská Irena, Justychová Pavla, Pánek Josef, Počta Jiří, Přibyl Jakub, MCH Přibyl Vojtěch, Urban Jan. Pohár pro nejlepší kolekci holubů vyhrál Milan Filčák na Benešovské modré a čestné ceny: Jan Urban (Japonské Křepelky), Jakub Přibyl (Australky) + (Prácheňské káníky modré), Jiří Počta (Velké světlé stříbřité).

 

Výstavy v Hostivicích se účastnili: J. Košťálek, MCH D. Hála, MCH D. Toporčák, I. Hněvkovská, J. Urban, M. Filčák, MCH A. Filčák. A ani z této výstavy jsme se nevrátili s prázdnou na ceny pro nejlepší exponáty výstavy v podobě broušených půllitříků dosáhl MCH David Toporčák s kolekcí králíků Kalifornských černých a Milan Filčák s kolekcí holubů Polských rysů.  

 

ČERVENEC

Výstava v Čisovicích 7. 7. Účastnili se: Hněvkovská I., Červený J., Mch Toporčák D., Košťálek J., Počta J., Urban J., Filčák M. a Mch Filčák A.

Čestné ceny obdrželi: Červený J. za holuby (Říman červený), Jan Urban dvě za drůbež (Bantamka černá a Japonská křepelka).

 

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode